Muslimsk Begravelsesbyrå - Gravlund i Eidsvoll Kirkegård

Når må en begynne å betale festeavgift på en grav?

Den avhenger av lokale regler og praksis, men her er en generell oversikt over vanlig praksis i Norge:

Første festeperiode:

Ved gravlegging får man ofte en såkalt “fredningstid” eller første festeperiode, som vanligvis varer i 20 år. I denne perioden er det vanligvis ingen festeavgift.

Etter første periode:

Når den første festeperioden på 20 år er over, må man begynne å betale festeavgift hvis man ønsker å beholde gravstedet. Dette gjelder både hovedfester og eventuelle medfestere som ønsker å forlenge bruksretten til graven.

Fornyelse av feste:

Ved fornyelse av festet, som vanligvis skjer hvert 10. år etter den første perioden, vil festeren motta et varsel fra gravferdsmyndigheten med informasjon om kostnadene og betalingsfristene for den kommende perioden.

 

Særskilte tilfeller

Gravsted med kulturhistorisk verdi:

For graver som anses å ha kulturhistorisk verdi, kan det være spesielle ordninger hvor festeavgiften enten er redusert eller frafalt helt.

Kommunale forskjeller:

Avgiftene og betalingsperiodene kan variere noe mellom kommuner, så det er alltid lurt å sjekke de spesifikke bestemmelsene hos gravferdsmyndigheten.

Betaling:

Når tiden nærmer seg for å begynne å betale festeavgift, vil gravferdsmyndigheten sende ut faktura til den registrerte festeren.

0

Syed Rizwan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.