Al-Muslimsk Begravelsesbyrå Alfaset gravlund

Muslimsk skikker for å besøke gravlund

En Tid for Refleksjon og Bønn

Å besøke gravlunden (maqbara) er en viktig handling i islam som minner oss om vår egen dødelighet og gir oss en mulighet til å be (bønn) for de avdøde. Dette er i samsvar med Koranen og hadith og gir oss en tid for refleksjon over livet, samtidig som vi husker våre kjære som har gått bort. I islam er det både tillatt og oppmuntret å besøke gravene til avdøde. Det sees på som en måte å vise respekt for de døde, minnes dem og reflektere over livet og døden.

I islam er besøk til gravlunden (maqbara) sett på som en handling som har flere fordeler og formål. Her er noen av de viktigste aspektene ved gravinger i islam:

Hensikten med å besøke gravlunden

Påminnelse om døden:

Besøk til gravlunden tjener som en påminnelse om døden og det etterfølgende livet. Profeten Muhammad (fred være med ham) oppfordret muslimer til å besøke gravene for å huske deres egen dødelighet og det faktum at livet på jorden er midlertidig.

Profeten Muhammad (fred være med ham) sa: “Besøk gravene, for det minner dere om døden.” (Sahih Muslim)

Ved å besøke gravlunden, minner vi oss selv om den endelige reisen vi alle må ta, noe som hjelper oss å leve et mer bevisst og rettferdig liv.

Muslimsk Begravelsesbyrå - Gravlund i Eidsvoll Kirkegård

Dua (bønn) for de avdøde:

Det er anbefalt å besøke gravene for å gjøre dua for de avdøde. Muslimer ber for tilgivelse og barmhjertighet for dem som har gått bort. Profeten Muhammad (fred være med ham) besøkte gravene til sine følgesvenner og ba for dem.

Koranen sier: وَالَّذِيۡنَ جَآءُوۡ مِنۡۢ بَعۡدِهِمۡ يَقُوۡلُوۡنَ رَبَّنَا اغۡفِرۡ لَـنَا وَلِاِخۡوَانِنَا الَّذِيۡنَ سَبَقُوۡنَا بِالۡاِيۡمَانِ وَلَا تَجۡعَلۡ فِىۡ قُلُوۡبِنَا غِلًّا لِّلَّذِيۡنَ اٰمَنُوۡا رَبَّنَاۤ اِنَّكَ رَءُوۡفٌ رَّحِيۡمٌ‏  ” Og (også for) de som kom etter dem, og som ber: «Herre, tilgi oss og våre brødre som kom til troen før oss, og la det ikke være trengsel i våre hjerter mot de som er troende. Herre, Du er den Milde, den Nåderike.»'” (59:10)

Dua for de avdøde er en handling av barmhjertighet og omsorg, og vi ber Allah om tilgivelse og barmhjertighet for dem.

Begravelse Defin Al-Muslimsk Begravelsesbyrå

Refleksjon over livet og etterlivet:

Koranen sier: كُلُّ نَفۡسٍ ذَآٮِٕقَةُ الۡمَوۡتِ‌ؕ وَنَبۡلُوۡكُمۡ بِالشَّرِّ وَالۡخَيۡرِ فِتۡنَةً‌  ؕ وَاِلَيۡنَا تُرۡجَعُوۡنَ ” Ethvert levende vesen skal smake døden, og Vi setter dere på prøve med godt og vondt. Til slutt skal dere alle vende tilbake til Oss..” (21:35)

Ved å huske på døden, blir vi minnet om å leve et meningsfylt liv og forberede oss for det evige livet etter døden.

Al-Muslimsk Begravelsesbyrå Refleksjon over livet og etterlivet

Å gi trøst til de levende:

Besøk til gravene kan også gi trøst til de etterlatte. Å se gravene til sine kjære kan hjelpe i sorgprosessen og gi en følelse av nærhet til de avdøde.

Å gi trøst til de levende - Al Muslimsk Begravelsesbyrå

Forbud mot å be direkte til de døde:

Selv om besøk til gravlunden er anbefalt, er det forbudt å be direkte til de døde eller søke deres hjelp. Alle bønner skal rettes til Allah alene.

Skikk og bruk under gravbesøk:

Det er visse etiske retningslinjer som alle bør følge når de besøker gravlunden, som å vise respekt, være stille, og ikke tråkke på gravene.

Respekt: Det er viktig å vise respekt for gravene og gravlunden generelt. Hold støyen nede, kle deg anstendig og unngå å forstyrre andre besøkende.

Renhet: Gravlunden bør holdes ren og ryddig. Fjern søppel og vis respekt for plantene og omgivelsene.

Bønner: Du kan lese Koranen, resitere duaer (bønnfall). eller be spesifikke bønner for de døde

Hilsninger: Det er vanlig å hilse på den avdøde ved å si ” Assalamualaikum ya ahlal quboor

Unngå forbudte handlinger: Noen handlinger er forbudt ved graven, for eksempel å gråte overdrevent, klage, vise ekstrem sorg på gravlunden, da dette anses som utakknemlig overfor Guds vilje eller legge igjen offergaver.

Kvinner bør dekke seg behørig og følge de islamske klesreglene når de besøker gravlunder.

Det er ikke tillatt å bygge moskeer eller bedehus på gravlunder i henhold til islamsk tradisjon.

Hvor ofte drar på beøske?

Det er ingen faste regler for hvor ofte man skal besøke graven. Noen muslimer besøker graven regelmessig, for eksempel hver fredag eller ved høytider som Ramadan og Id. Andre besøker graven sjeldnere, for eksempel bare ved spesielle anledninger. Det viktigste er å besøke graven med respekt og oppriktighet.

 

I sum, besøk til gravlunden i islam er en praksis som er ment å styrke troen, minne om livets forgjengelighet, og å be for de avdøde. Det er en handling fylt med respekt og ydmykhet, med klare retningslinjer for å sikre at det forblir en verdig og åndelig berikende opplevelse

Besøket til gravlunden gir oss en mulighet til å styrke vårt bånd til Allah og reflektere over de viktige aspektene ved livet. Ved å følge Koranen og hadith, søker vi Allahs veiledning og velsignelser.

Må Allah gi oss styrke og visdom til å leve rettferdig, og tilgi våre kjære som har gått bort.

0

Syed Rizwan